Wie op vakantie gaat, gaat er niet vanuit dat je allerlei problemen gaat ondervinden. Toch is dit voor een groot aantal mensen helaas wel het geval. Vandaar dat het goed is om hier voordat je van huis gaat, al rekening mee te houden. Dit kun je doen door een goede reisverzekering af te sluiten. Met een goede reisverzekering zorg je dat je een goed hulpmiddel achter de hand hebt wanneer je reis niet verloopt zoals je zou willen. Dit kan bijvoorbeeld omdat je ziek wordt, omdat je vervoer je in de steek laat of omdat je nieuws van het thuisfront krijgt waardoor je je reis moet aanpassen. Wat de reden van je problemen ook moge zijn, het is belangrijk om je goed te verzekeren. Problemen kunnen namelijk eenvoudig leiden tot hoge onkosten en daar zit niemand op te wachten. Wij laten je daarom zien hoe je een Univé reisverzekering kunt afsluiten.

Is een reisverzekering verplicht? 

Ben je verplicht om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op vakantie gaat? Nee, maar het is wel sterk aan te raden om er een te nemen. Ten eerste hoeft dit helemaal niet veel geld te kosten want je kunt kiezen voor een kortlopende verzekering. De polis loopt enkel gedurende de periode van je vakantie en loopt daarna gelijk weer af. Wil je altijd verzekerd zijn omdat je regelmatig even op reis gaat, dan kun je een Univé doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze optie hoef je slechts een keer af te sluiten en daarna kun je je koffers op ieder gewenst moment pakken. Een tweede reden om een reisverzekering te nemen ondanks dat dit geen plicht is, is omdat het je heel veel geld kan besparen. Moet je tijdens je vakantie onkosten maken, dan kan dit zwaar op je budget drukken. Heb je echter een reisverzekering afgesloten, dan kun je je verzekeringsmaatschappij bellen zodat deze je niet alleen kan helpen, maar ook de bijkomende kosten voor je kan betalen. Deze overstijgen vrijwel altijd de kosten die jij moet maken om je premie te betalen. 

Heb je een annuleringsverzekering nodig? 

Wanneer je het fijn vindt om verre reizen te maken, zul je waarschijnlijk ook in landen terechtkomen waar het niet altijd zo stabiel is als in Nederland. Dit kan vele oorzaken hebben. Misschien is de politieke situatie er anders, wellicht heeft het land vaak te maken met natuurgeweld of bevindt het land zich in een conflict met haar buurlanden. Het kan daarom zomaar gebeuren dat de omstandigheden dusdanig veranderen dat jij plotseling jouw reis moet afzeggen. In dat geval is het verstandig om een annuleringsverzekering te hebben. Deze verzekering vergoedt de kosten die jij hebt gemaakt voor je vakantie. Hiermee voorkom je dus dat jouw vakantie je door de neus geboord wordt. 

Vergeet de aanvullende verzekeringen niet 

Als je op de site van Univé je verzekering gaat afsluiten, raden wij je aan om ook de aanvullende verzekeringen goed te bekijken. Deze kunnen essentieel zijn voor jouw vakantie. Ga er dus even voor zitten om de perfecte reisverzekering samen te stellen.